2010. június 23., szerda

Acuavida Aquascaping Contest 2010

Ismét eljött egy verseny eredményhirdetése. Az Acuavida Aquascaping Contest 2010. Összesen 222 versenyző színesítette a versenyt növényes akváriumával.

Beyond Horizon 182 L

A szervezők három kategóriára osztották a mezőnyt.

  • Mini Acuarios
  • Acuario Medio
  • Grandes Acuarios

Nézzük ilyen sorrendben!
3. hely - Wolinski Grégoire - Forest stream
 
Forest stream 31.5 L 
Igazán ügyesen berendezett kis nano. A fa ábrázolása nagyon jól sikerült és igazán sejtelmessé teszi az akváriumot a "fa" alatti árnyékos rész. A szemlélő azon gondolkozhat, hogy vajon mi lehet ott? A növényválasztás tökéletes! A vertikális építkezés igazán komoly szerepet kap mostanság. Az alkotók szinte az akvárium teljes magasságát kihasználják, és ez a bíráknak úgy látszik, hogy nagyon tetszik.  

2. hely - Jordi Pelegri - Mont-Ral
 

Forest stream 31.5 L

Ez az akvárium nagyon emlékeztet egy régebbi ADA verseny negyedik helyezett akváriumra. Szinte a növényválasztás is teljesen megegyezik azzal. Ettől függetlenül tetszik és megérdemelte a 2. helyet a spanyol.


image 2008 ADA 4. helyezett
 
1. hely - Siak Wee Yeo - Towards Immortality
 
Towards Immortality 54L

Ez az akvárium már egyszer megtévesztett az ASE versenyen is, de megint sikerült neki, ugyanis sokkal nagyobbnak látszik a valós méreténél. 54 literes igazából, de én 200 literesnek is kinézem. Ez az akvárium különösen tetszik, mert a kedvenc növényeim találhatók meg benne. :)
Ebből a kategóriából még kiemelnék pár szép alkotást.

Ng Hwee Tian 9. helyezett akváriuma bármekkorának kinéz, csak nem 28 liternek. A 'Mini' kategóriában egyértelműen az egyik nagy kedvencem.

Beyond Imagination 28 L

Itt van még a szerb Slobodan Lazarevic akváriuma, amivel már több versenyen is találkozhattunk, de szerintem most van a legjobb formájában az akvárium.

Where angels play 36 L

Nekik is jár egy nagy taps!

Jöjjön a Médium kategória!  

3. hely - Riccardo Gallego Garcia – Green
 
Green 240 L

Ez az akvárium nekem nem igazán nyerte el a tetszésemet. A növények szép egészségesek, de a kövek elrendezése szerintem nem az igazi. A sok alacsony kő miatt kicsit unalmas az összkép.

2. hely - Fabiano Marcos Gobbo - Paracheirodon´s garden
  Paracheirodon´s garden 180 L

Régen szerepelt holland stílusú akvárium ilyen jó helyen egy versenyen. A növényeken látni, hogy nagyon jól érzik magukat és a legszebb pompájukban tündökölnek. A színek elképesztőek! Ebben a kategóriában is Siak Wee Yeo lett a győztes. tehát:  

1. hely - Siak Wee Yeo - Beyond Horizon
  Beyond Horizon 182 L

Hát igen…. :) Tökéletes elrendezés, tökéletes növényválasztás… Megérdemelte az első helyet!
Ebben a kategóriában is kiemelnék pár akváriumot.


Bastian Everhardt 144 literes akváriuma: 

Rippling Creek 144 L

Ő hogyan csinált ilyen jó folyót? :)

És még itt van Bonetti Pascal 230 literes akváriuma:

Rives volcaniques 230 L

És most jöjjenek a nagy akváriumok! A tavalyi nyertes, Massimo Faberi idén “csak” a harmadik helyet kaparintotta meg.  

3. hely - Massimo Faberi - Wild Cube
  Wild Cube 860L

Igazán izgalmas, színes medence rendkívül sok növénnyel. Massimo Faberi egy nagyon mély akváriumot választott ennek az alkotásának, és ez nagyon sokat dob az összképen.

Wild Cube 860L

Massimo Faberi tavalyi nyertes akváriuma: 

Green Cloud 500L

2. hely - Gary Jose Chagas - Fluxo na floresta
 
Fluxo na floresta  324L

Ennél az akváriumnál is nagyon szembetűnő a vertikális építkezés. A növények nyírása teljesen tökéletes. Szerintem egy fekete háttérrel jobban mutatna, de ez csak az én véleményem…  

1. hely - Pasquale Buonpane - The world before Columbus
  The world before Columbus 400L

Szintén egy ADA versenyen induló akváriumra emlékeztet, méghozzá a 2008-as első helyezettre.

image

Ettől függetlenül persze nagyon szép akvárium, de szerintem ebben a kategóriában volt olyan akvárium, ami jobban megérdemelte volna. Ilyen például Slobodan Lazarevic 600 literes akváriuma. Slobodan Lazarevic bebizonyította, hogy nem csak a nano akváriumok terén profi. :)

Back to the fairytale  600L

Sajnos ez az akvárium pont lecsúszott a dobogóról és a 4. helyen végzett. Nekem ez a medence nagy kedvencem ebben a kategóriában.

A versenyen két ismerős névvel is találkozhatunk. A “small” kategóriában láthatjuk Surányi Levente (Levinen) és Szecsei Tibor (Cecska) akváriumát. Hatalmas gratula mindkettőjüknek!  

Levi akváriuma – 25. hely – Moss Spot   Moss Spot 25L

Itt meg is állnék pár szóra. Levi az Aquatic Scapers Europe (ASE) 2. helyezett Bonetti Pascal akváriumát hagyta maga mögött! Ez nem kis dolog!

Bonetti Pascal akváriuma - 26. hely:


 
Cecska akváriuma – 28. hely - Nyasa Mountain Range

Nyasa Mountain Range 36L

Mindkét akvárium gyönyörű! Még egyszer nagy gratula Nekik! :) Cecska akváriumában különösen tetszik a hangulatos háttérvilágítás.

Az összes kategória összesítése utáni lista:


Ezen a listán Surányi Levente a 92. és Szecsei Tibor a 97. helyet kaparintotta meg. Még egyszer megjegyzem, hogy a 222 induló volt, tehát ez nagyon szép helyezés mindkettőjük részéről.

Köszönhetően a hazai akvakertészet gyors fejlődésének, biztos vagyok benne, hogy jövőre több magyar névvel találkozhatunk ezen a listán.

Itt pedig látható az összes akvárium. Kellemes nézelődést! :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 megjegyzés:

  1. A mini kategória 3 helyezettje nagyon bejövős ;) Az tetszik benne, hogy nem az a nagyon zöld, nagyon mű. Az egész úgy gyönyörű ahogy van. És persze gratula itt is a szép helyezéseket elérő magyar versenyzőknek is!

    VálaszTörlés

Szólj hozzá Te is!

Népszerű bejegyzések