2010. augusztus 13., péntek

IAPLC 2010

Úgy döntöttem, hogy amíg a versenyen részt vett akváriumokat nem teszik közzé, addig nem írok postot az akvakertészek legrangosabb versenyéről, de amikor megláttam, hogy a magyarok milyen helyezéseket értek el, meggondoltam magam. :)


Takashi Amano nagy versenye, az International Aquatic Pants Layout Contest (IAPLC ) idén került 10. alkalommal megrendezésre.

Idén 55 országból 1819 induló színesítette a versenyt szebbnél-szebb akváriumokkal. A tavalyi akváriumokra rápillantva láthatjuk, hogy ez tényleg a profik versenye, és nagyon nehéz bekerülni akár az első ezerbe, de persze az is nagy dolog, ha nem az utolsó helyen végzel. :-)

Mielőtt ránéznénk a magyarok által elért helyezésekre gondoljunk csak bele, hogy egy-két éve hogyan állt itthon az akvakertészet. Sehol. :-) Nagyon gyorsan fejlődik ez a különös hobbi kis hazánkban. A Magyar akvakertész fórumon már gyönyörű akváriumokkal találkozhatunk, amelyek szinte az összes versenyen jól szerepelnének. 11 kolléga gondolta úgy, hogy megméretteti magát ezen az igazán színvonalas, nemzetközi versenyen.

96. Lantos Viktor - viktorlantos



241. Szecsei Tibor - Cecska

 

301. Szilágyi Gábor - Konen



563. Báró Péter - baropeter


835. Néder Attila - Nigro


1169. Farkas Balázs - keymaker

1184. Szecsei Tibor - Cecska

1243. Halmi Zoltán

1259. Csipler László - Patzu

1558. Buzás Gábor - Gabika

1664. Sipos Tamás - Tomi

    Hát igen. Elképesztő helyezések! Nagyon nagy gratula mindenkinek!

    Viktor az első százba is bejutott. Tudni kell, hogy ezzel Viktor a 10. legjobban szereplő európai nevező, ami nagyon nagy dolog! Hatalmas gratula jár neki külön!

    Akit esetleg érdekel az összes eredmény, az itt megnézheti.

    Idén megszakadt a sorozat, hogy minden IAPLC-t ázsiai akvárium nyer! Az idei győztes az orosz Pavel Bautin. Ez a rendkívül ügyes orosz akvakertész tavaly is az élmezőnyben volt. Akkor a 128. helyen végzett meseszép akváriumával.


    Galériájában még több remek alkotással találkozhatunk.

    Az első százban végzett akváriumokat még nem lehetne közzétenni, de sokan vannak akik ezzel a szabállyal vagy nem törődtek, vagy jobb helyezésre számítottak és csalódásukban publikáltak, így pár igazán szép akváriumban már most gyönyörködhetünk. Itt például egész sok akvárium össze van gyűjtve.

    7º Grigoriy Polishchuk (Ucrania)


    33º Piotr Dymowski (Polonia)


    Itt egy kicsit megállnék. Ez az akvárium - valószínűleg az azonos növényválasztás miatt - kísértetiesen emlékeztet egy tavalyi medencére. Amúgy az alkotó nagyon okosan felhasználta az akvárium tükröződését a fotózásnál és így úgy hat, mintha hátul a stemek teljes dombot alkotnának.


    2009 -  9º Truong Thinh Ngo (Vietnam)




    Innen persze hiányzik az igazán szépen kivitelezett, természetes hatású fa, ami szerintem nem is baj, mert nem igazán illik a sziklás összképbe.



    43º Masahiro Tayama (Japón)



    71º Dmitriy Parshin (Rusia)


    80º Héctor Baca (México)


    88º Thorsten Lampe (Alemania)



    92º Filipe Oliveira (Portugal)



    98º Alexander Grebenuk (Ucrania)



    Hála a magyar nevezőknek és az általuk elért szép helyezéseknek, megjött a kedvem a versengéshez! :) Elfogadható formába hozom a 85 literes akváriumomat, és az is elképzelhető, hogy jövőre én is megpróbálkozom ezen a versenyen. :)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Szólj hozzá Te is!

    Népszerű bejegyzések